Az aranyér tünetei és kezelése

Van, ami segít, de az aranyeret nem lehet gyógyítani

2008/10/06. - írta: infogéza

Ülő munkát végzők illetve rossz anyagcserével  megáldott és / vagy rosszul táplálkozók népbetegsége ez a méltánytalanul elviccelt probléma.

Igaz, sokan saját kínjukon viccelnek leginkább, amikor az aranyér szóba kerül.

A mindennapi kellemetlenségeket azért nem nagy kunszt elkerülni, ha kitartóan tartjuk magunkat néhány szabályhoz. Ráadásul számos szövődménytől kímélhetjük meg magunkat (és a családunkat is!)

Az első a növényi rostok bevitele.

Sokan ilyenkor azt kérdezik, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget kell enni?

A helyes rostdiétának ezek is részei, különösen az igazán rostdús ételek.

Leglátványosabb eredményt akkor érünk el, ha igazi tisztító / méregtelenítő rostdiétára fogjuk magunkat.

Mi kell ehhez?

  • Nassolás helyett, vagy azt kiegészítendő együnk egy-egy répát, almát, ananászt is.
  • Az esti nassolás helyett feltétlenül együnk gabona korpát. Búzakorpa, zabkorpa, esetleg zabpehely és szárított gyümölcsök bőségesen legyenek otthon mindig.
  • Ezeket az alapanyagokat érdemes egy nagy befőttes üvegben, vagy műa. dobozban összekeverni, hogy ne kelljen este sok zacskóval zörögni.
  • Kb. 1,5 dl tejben érdemes 3-4 evőkanál ilyen házi műzlit elkeverni. Ízesíteni pl. instant kakaóval, vagy mézzel is lehet (módjával), vagy eleve tej helyett joghurttal, kefírrel próbálkozni, amit amúgy is szeretünk.

2-3 nap múlva már sokkal jobb lehet az emésztés.

A tisztítás hatásfokát érdemes javítani válogatott zöld teával, és a rossz emésztéssel rendelkezőknek táplálékkiegészítők is vannak már. Nekem a TIENS-nél kapható Digest jött be igazán.

A méregtelenítés, tisztítás és maga a rostdiéta számos egyéb problémát is megszüntet. Súlyfelesleg, fáradékonyság, kimerültség tünetei gyakran együtt jelentkeznek. Fogyókúra nélkül egy okos tisztítással kilókat lehet elhagyni észrevétlenül, "fájdalommentesen".

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyer.blog.hu/api/trackback/id/tr2700318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása